torstai 21. tammikuuta 2016

Sulamispiste

Sulamispiste on jokaiselle aineelle ominainen lämpötila jossa aine muuttuu kiinteästä 
olomuodosta nestemäiseen olomuotoon
(Käänteinen reaktio, muutos nestemäisestä olomuodosta kiinteään tapahtuu jähmettymispisteessä.)


Mittasimme kofeiinin ja vanillan sulamispisteet (M-560 sulamispistelaitteella) 

Asetimme laitteen aloituslämpötilaksi 5-10 C vähemmän kuin aineiden sulamis-/kiehumispiste ja lämpötilan nousu nopeudeksi 10 c/min. Seurasimme prosessia koneessa olevan suurennuslasin avulla.



Coffeine & Vanilla

Coffeine 


Sulamispiste 236,5 

Tulokset:

Aloituslämpötila 230 

Lopetuslämpötila 240 

Lähti sulaan 237 & oli sulanut 238 

Vanilla

Sulamispiste 81,5 


Tulokset:

Aloituslämpötila 75 

Lopetuslämpötila 85

Lähti sulaan 82 & oli sulanut 84



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti