Sulamispiste on jokaiselle aineelle ominainen lämpötila jossa aine muuttuu kiinteästä
olomuodosta nestemäiseen olomuotoon.
(Käänteinen reaktio, muutos nestemäisestä olomuodosta kiinteään tapahtuu jähmettymispisteessä.)
Mittasimme kofeiinin ja vanillan sulamispisteet (M-560 sulamispistelaitteella)
Asetimme laitteen aloituslämpötilaksi 5-10 C vähemmän kuin aineiden sulamis-/kiehumispiste ja lämpötilan nousu nopeudeksi 10 c/min. Seurasimme prosessia koneessa olevan suurennuslasin avulla.
Coffeine & Vanilla
Coffeine
Sulamispiste 236,5
Tulokset:
Aloituslämpötila 230
Lopetuslämpötila 240
Lähti sulaan 237 & oli sulanut 238
Vanilla
Sulamispiste 81,5
Tulokset:
Aloituslämpötila 75
Lopetuslämpötila 85
Lähti sulaan 82 & oli sulanut 84
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti