- 250ml tislauskolvi
- Sähköhaude
- Vigreux -kolonni
- Tislausväliosa
- Lämpömittari
- Liebeg-jäähdytin
- Tislausmutka
- 100ml kolvi
- 2 kumiletkua
Tislaus:
- Mittasin 100ml olutta ja kaadoin sen tislauskolviin + lisäsin lusikan kärjellisen kiehumakiviä.
- Sähköhaude päälle ja kolviin kiinni.
- Vesikierto päälle Liebeg-jäähdyttimeen
- Lämpötila nostettiin 79-84 c ja yritettiin pitää se siinä, mutta lämpötila nousi välillä yli 84 c jolloin sähköhaude laskettiin kolvista "irti"
- Tislaamista jatkettiin n. tuntia, jonka jälkeen otin tisleen talteen dekanterilasiin.
- Pipetoin tislettä millin ja punnitsin sen analyysivaa'alla.
- Tislettä 4,4ml.
- 1 ml = 0,781g.
- 99% etanolia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti